Weer arrestaties onderzoek criminele groep

De politie heeft dinsdag weer verdachten gearresteerd in een groot onderzoek naar diefstal van voertuigen, handel in gestolen auto-onderdelen, handel in drugs en witwassen. Op 4 december vorig jaar viel de politie diverse panden binnen in Gelderland en Duitsland. Vorige week werden al twee Nijmegenaren aangehouden. Dinsdag zijn er weer drie arrestaties verricht.

(Foto: politie)

De dinsdag aangehouden verdachten zijn twee vrouwen van 32 en 34 en een man van 57, allen uit Nijmegen. Eerder hield de politie al twee mannen van 20 en 46 jaar uit Nijmegen aan.

Handel

Zij worden verdacht van diverse strafbare feiten, waaronder drugshandel, diefstal van voertuigen, handel in gestolen auto-onderdelen en witwassen. Op 4 december heeft de politie in samenwerking met justitie, de belastingdienst en defensie invallen gedaan op verschillende locaties in Gelderland en Duitsland.

Vuurwapens

Bij de doorzoekingen zijn diverse goederen in beslag genomen, waaronder een Ferrari (foto). Ook werd er veel administratie en een grote inventaris gestolen auto-onderdelen aangetroffen. Ook werden een halve kilo cocaïne, negen kilo amfetamine en vijftien zakken wiet in beslag genomen. In een bedrijfspand werd een in werking zijnde wietkwekerij aangetroffen met meer dan 1150 planten. Naast de drugs zijn er meerdere vuurwapens in panden aangetroffen.

De invallen waren in woningen en bedrijfspanden in Wijchen, Millingen aan de Rijn, Groesbeek, Beuningen, Nijmegen, München, en Kranenburg. De aangehouden verdachten hebben zich allemaal op verzoek van de politie gemeld.