Weer bedreiging in kluisjeskraak-zaak

De vrouw van Johan van W. (42) uit Etten-Leur, een van de verdachten van de kluisjesroof bij de Rabobank in Oudenbosch, is donderdag bedreigd door twee onbekende mannen. De bedreiging vond rond 17.00 plaats in bijzijn van de schoonmoeder van de vrouw. 

De twee fors gebouwde mannen, die in een zwarte Mercedes met Duits kenteken reden, lieten de vrouw, die net uit haar werk kwam, weten dat een witgouden ring moest terugkomen, ‘anders weten we je te vinden’. De mannen spraken met een Brabants accent.

Bekend bij de politie

Volgens de advocaat van de verdachte Johan van W. is het Duitse kenteken inmiddels bekend bij de politie. Het Openbaar Ministerie heeft weet van het incident, neemt die serieus en doet er onderzoek naar. Of de vrouw beveiliging krijgt wil het OM niet zeggen.

Eind juni

Eind juni werd ook al de familie van Agron K., de andere verdachte van de kluisjeskraak, bedreigd. Dat gebeurde waarschijnlijk door criminelen die kluisjes hadden in de Rabobank in Oudenbosch. Die safes werden in het weekeinde van 3 en 4 maart opengebroken. Er zou 4 tot 6 miljoen euro zijn buitgemaakt. Zo’n 5000 items, zoals sieraden en munten, werden niet meegenomen. Ongeveer 300 mensen werden gedupeerd.

Beveiligers

Bijna 2 maanden na de kluisjeskraak werden twee beveiligers van het bedrijf EBN uit Breda opgepakt. Agron K. uit Roosendaal en Johan van W. uit Etten-Leur zouden de twee daadwerkelijke rovers het pand hebben binnengelaten. De dieven bleven zo’n 24 uur in de bank. De verdachten ontkennen de beschuldigingen.