Weer bestuursleden Satudarah aangehouden

De politie heeft dinsdag opnieuw een landelijk bestuurslid van de motorclub Satudarah aangehouden, zo meldt het landelijk parket van het Openbaar Ministerie. Het is een 40-jarige man uit Tilburg, de landelijk penningmeester van Satudarah.

Lokale bestuurder

Hij wordt verdacht van deelneming aan een criminele organisatie, die zich bezig houdt met afpersing, geweld, wapenbezit, drugshandel en witwassen.

Bij de doorzoeking van zijn woning is beslag gelegd op administratie, telefoons en hesjes van Satudarah, de zogenoemde colours. Tegelijkertijd is in Tilburg ook een lokale bestuurder van de motorclub aangehouden vanwege witwassen. Hij is de penningmeester van het chapter in Eindhoven.

Boer

Het strafrechtelijk onderzoek naar de MC is in 2016 begonnen, door de landelijke recherche en het landelijk parket en het functioneel parket. In september vorig jaar zijn al drie landelijke bestuursleden van Satudarah aangehouden. Zij zitten in voorlopige hechtenis. Een van de oprichters van Satudarah, de 52-jarige Michel Boer, is afgelopen weekend in Oostenrijk aangehouden. Een Oostenrijkse rechter liet hem maandag op borgtocht vrij. Na betaling van 30.000 euro mocht hij de overleveringsprocedure in vrijheid afwachten.