Weer biedt Joran aan de waarheid te vertellen

Andermaal heeft Joran van der Sloot beloofd de waarheid over Natalee Holloway op te biechten. Hij wil dan wel zijn straf van 28 jaar voor de moord op een Peruaanse in Nederland uitzitten. De Telegraaf-verslaggever John van den Heuvel zocht hem op.

Verdrag

Van der Sloot zit in de permanent ijzig koude Challapalca-gevangenis in het zuiden van Peru, op meer dan 5000 meter hoogte. Hij zegt Van der Sloot per brief contact te hebben opgenomen met de Nederlandse ambassade en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij stelt voor de waarheid over Holloway te vertellen in ruil voor de mogelijkheid in Nederland zijn straf uit te kunnen zitten. Sinds twee jaar maakt het WOTS-verdrag tussen Peru en Nederland dat mogelijk.

Van der Sloot heeft al verschillende keren voorgespiegeld de waarheid te gaan vertellen. Iedere keer gebeurde dat niet. Hij moet niettemin zeker meer over het lot van het Amerikaanse meisje weten (zie ook het boek Dossier Holloway)

Mary Hammer

Van der Sloot zit in een afgescheiden gedeelte van de gevangenis, omdat volgens hem de directie heeft geconcludeerd dat andere gevangenen hem naar het leven staan. Kort na zijn aankomst in 2014 werd hij neergestoken door een gedetineerde. Hij zit samen met een Argentijnse fraudeur in één cel en heeft geen contact meer met medegevangenen. Zijn advocaat bezocht hem vier keer in Challapalca. Zijn moeder twee keer. Zijn vrouw Leidy komt vrijwel iedere maand op bezoek. Hij kon vorige maand zijn dochtertje dat hij met haar heeft voor het eerst zien.

De Amerikaanse Mary Hammer steunt Joran nog altijd financieel.

Monnikenbestaan

Hij zegt in De Telegraaf dat hij door overmatig cocaïnegebruik paranoïde was geworden en zijn woede escaleerde de hotelkamer waar hij met Stephany Flores samen was. Hij zegt te hebben gedacht dat zij een FBI-agente was en haar daarom doodde. Inmiddels zegt hij van zijn verslavingen af te zijn en een soort monnikenbestaan te leiden.