Weer celstraf voor poging doodslag agent

Een 27-jarige Nijmegenaar is dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van bijna 1,5 jaar voor poging tot doodslag op een agent. De man probeerde op 5 juli 2011 in het Brabantse Haps aan een politiecontrole te ontkomen en reed tijdens zijn vlucht in op een agent die de man probeerde te stoppen. Tevens krijgt de verdachte, die licht verminderd toerekeningsvatbaar wordt geacht, een rijontzegging van twee jaar.

In Haps (Brabant) was de politie op 5 juli 2011 bezig met een controle, toen de verdachte in een auto naderde. Hij wilde de controle omzeilen en sloeg op de vlucht. Vervolgens hebben verschillende politieauto’s een achtervolging ingezet van ruim een half uur.

De 27-jarige Nijmegenaar veroorzaakte gevaarlijke situaties door tegen het verkeer in de rijden en met een hoge snelheid door de bebouwde kom te gaan. Tijdens de vlucht reed hij bijna een agent aan die een blokkade op de weg had gemaakt. De agent kon nog net in de berm springen toen de man in de auto op hem af kwam.

De man is in het verleden al vaker veroordeeld en is alcohol- en drugsverslaafd, aldus het gerechtshof in Den Bosch. Het hof heeft strafverminderend meegewogen dat de man licht verminderd toerekeningsvatbaar is.