Weer doorzoekingen bij Duitse Satudarah

De Duitse politie heeft opnieuw invallen gedaan bij Satudarah. Onder meer een pub in Rheinhausen en twee woningen in dezelfde plaats werden doorzocht. De politie hoopte bewijsmateriaal te verzamelen in het onderzoek naar drugs- en wapenhandel tegen leden van de motorclub. Onder meer de president van het chapter in Duisburg zit vast.

Bij de doorzoekingen, die woensdagochtend plaatsvonden, is iemand gearresteerd. Bij de kroeg die is doorzocht, kwamen regelmatig leden van de motorclub over de vloer. De eigenaar is echter onlangs overleden. De kroeg staat daarom al enige tijd leeg. Alleen een van de ruimten is nog open als waterpijpbar.

De politie ziet echter een van de managers van de pub als een van de verdachten in het onderzoek. De zoon van de eigenaar werd opgepakt maar zou na een half uur weer zijn vrijgelaten. De nieuwe eigenaar zegt echter dat hij niets met Satudarah te maken wil hebben.

In Duisburg is volgens de politie een strijd gaande tussen Hells Angels en Bandidos. Daarin zou Satudarah, bondgenoot van de Bandidos, zich ook mengen. Duisburg is een belangrijke stad omdat het op de grens van het Rheinland en het Ruhrgebied ligt. Wie de stad in handen heeft, heeft de controle over deze gebieden.

De Hells Angels en Bandidos proberen daarom ook plaatsjes rond de Duitse stad in handen te krijgen. Zo werd afgelopen week in Mülheim, op een paar kilometer van Duisburg, een café binnengevallen waarin leden van de Hells Angels hadden verzameld. De plaats was tot voor kort stevig in handen van de Bandidos maar de Hells Angels snoepen langzaam straten van het Bandidosteritorium af.

Daar komt bij dat een jaar geleden leden van de Bandidos overstapten naar de Hells Angels. De politie ziet de spanning sindsdien steeds verder oplopen en probeert escalatie te voorkomen met invallen en arrestaties. In de plaats zijn regelmatig vechtpartijen en ook Satudarah zou daarbij betrokken zijn. De van oorsprong Nederlandse club lijkt echter wat voorzichtiger sinds er een groot onderzoek naar leden loopt en laat zich niet meer in Mülheim zien.

Lees ook:

Satudarah lont in het Duitse kruitvat

Kalasjnikovs bij Satudarah in Tilburg

Wapens bij leden Satudarah in Duisburg

‘AK’s Satudarah van Tilburg naar Duisburg’

Invallen bij Satudarah in NL en Duitsland (UPDATE)