Weer een dode in Amsterdam Zuid-Oost (update)

In de Amsterdamse wijk Zuid-Oost, beter bekend als De Bijlmer, is opnieuw een dodelijke schietpartij geweest. Daarbij is de 27-jarige Julian Curiel (foto boven) om het leven gekomen. Hij is het 12e dodelijke slachtoffer van geweld in Amsterdam dit jaar en het vierde in de Bijlmer.

Strafblad

Curiel werd gisteravond om 19:15u onder vuur genomen bij de flat Hogevecht. Hij overleed later op de avond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Curiel had een strafblad maar daarop stonden geen zware delicten. De aanleiding voor de schietpartij is onbekend en de dader is voortvluchtig. Curiel werd enkele jaren geleden vervolgd voor onder meer een woninginbraak en een gewelddadige straatroof, meldt Het Parool.

Stop the Violence

Een week geleden demonstreerden een groep van ongeveer 200 buurtbewoners in Amsterdam Zuid-Oost tegen het aanhoudende vuurwapengeweld in hun wijk (foto rechts). Ondermeer de moeder van de vorige maand dood geschoten Inchomar Balentien (33) sprak tijdens de betoging. Balentien was een bekende van de vermoorde topcrimineel  Gwenette Martha.

Update

Bronnen in het milieu melden aan Crimesite dat Curiel ruzie zou hebben gekregen nadat hij met anderen ballonnen met lachgas zou hebben genomen.