Wéér gewapende jonge Nederlanders gearresteerd in Antwerpen

De politie in Antwerpen heeft donderdagavond drie inzittenden van een auto met een Nederlands kenteken aangehouden in het Antwerpse stadsdeel Berchem. De twee mannen van 18 en een jongen van 15 hadden volgens De Gazet van Antwerpen een alarmpistool bij zich.

De twee meerderjarigen worden zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, de minderjarige bij de jeugdrechter.

Eerdere incidenten

Vorige week woensdagnacht werden drie Nederlandse mannen (18, 20 en 20) en twee Nederlandse vrouwen (18 en 19) opgepakt. Dat gebeurde toen de politie een auto met inzittenden aan de kant zette voor controle. In hun auto werd een vuurwapen aangetroffen. De arrestatie vond plaats bij een straat in de wijk Berchem, waar al drie keer eerder een aanslag werd gepleegd.

De vijf jonge Nederlanders worden door het parket verdacht van verboden wapenbezit en deelname aan een criminele organisatie.

Brandbommen

Twee dagen eerder werden tijdens een politiecontrole op de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout ook al vier Nederlandse mannen van 17, 17, 18 en 20 uit Amsterdam aangehouden nadat in hun auto een vuurwapen met munitie en brandbommen werden aangetroffen.

Dat gebeurde in de omgeving van de Stenenbrug in Borgerhout, niet ver van het voormalige eethuis Poke Bowl Place, van de familie van kickbokser Jamal Ben Saddik.

Eerdere aanslagen

Het pand van eethuis Poke Bowl Place van de familie Ben Saddik was deze zomer al driemaal het doelwit van een aanslag. Er werd met een geweer op de gevel geschoten en het werd tweemaal bestookt met vuurwerkbommen. Inmiddels heeft de burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever, de zaak laten sluiten.