Weer gewelddadig conflict Duitse Bandidos

In de stad Hagen, in het Duitse het Roergebied, is een lid van de Bandidos door een onderzoeksrechter in voorlopige hechtenis gehouden omdat hij zaterdagavond op een rijdende BMW heeft geschoten. Aan Duitse media heeft de politie bevestigd dat een conflict speelt tussen twee MC’s.

Invallen

Na de schietpartij van zaterdag op de Saarlandstrasse in Hagen deden arrestatieteams invallen in een café en meerdere woningen. Een week eerder is er op de Frankfurter Strasse in Hagen in de buurt van dat café een man neerschoten, waarschijnlijk was dat een Bandido.

In de zaterdag beschoten auto zaten een man en een vrouw, de man was lid van de Free­way Ri­ders MC. De twee bleven ongedeerd, in de BMW zat een kogelgat. Er werden daarna twee Bandidos-verdachten (34 en 31) opgepakt, van wie de 31-jarige nog vast zit.

In Gel­sen­kir­chen, verderop in het Roergebied is dit weekend een 63-jarig lid van de Free­way Ri­ders (63) neergestoken. In juli waren er ook steekpartijen in het gebied tussen leden van de Bandidos en de Freeway Riders.

Hagen

Hagen, een stad zo groot als Breda, ten zuiden van Dortmund, geldt als de Duitse hoofdstad van de Freeway Riders die daar veertig jaar geleden zijn opgericht. De club heeft een handvol clubhuizen, met name in de deelstaat Nordrhein-Westfalen. Ook in Emmerik, net over de grens bij Nijmegen is een clubhuis. De Bandidos zijn sinds 2016 in Hagen gevestigd.

Freeway Riders lijkt zich in het al jaren spelende conflict tussen Duitse Bandidos en Hells Angels op de vlakte te hebben gehouden, en kwam niet eerder in een conflict terecht met één van de twee. De club is nergens in Duitsland verboden.

Zie ook:

Confrontatie tussen Bandidos en Libanezen in Dortmund

Zwaargewonden na vechtpartij Mongols en Angels