Gewonde bij strijd tussen MC’s bij NLse grens

In Rath-Anhoven, op zo’n 25 kilometer van de grens bij Roermond, is in de nacht van vrijdag op zaterdag een man gewond geraakt door messteken. Het slachtoffer was waarschijnlijk lid van de motorclub Outlaws. De steekpartij vond plaats na een wilde achtervolging. De afgelopen maanden zijn de spanningen tussen de Outlaws en de rivaliserende Hells Angels hoog opgelopen.

De man was waarschijnlijk bij een feest van de Outlaws aanwezig. Rond drie uur ’s nachts zou hij zijn weggereden. Zes of zeven onbekende personen achtervolgden hem, en reden zijn terreinwagen bij Rath-Anhoven van de weg. De man probeerde daarop te voet te vluchten, maar hij werd door zijn belagers negen keer in zijn armen en benen gestoken.

Politie bewaakt ziekenhuis

De man ligt in het ziekenhuis en heeft daar politiebewaking. het is onduidelijk wie de achtervolgers waren, maar Duitse justitie speculeert al over een verband met de strijd tussen de Hells Angels en Outlaws in het Nederlandse grensgebied.

Afgelopen maand werd een kapsalon die gelieerd is aan de Outlaws beschoten. Daarvoor vond er al een aanslag met een granaat op panden van de Outlaws plaats, en was er de beschieting van een pand van de Hells Angels in Mönchengladbach.