Weer grondstoffen xtc gevonden in Zeeland

Voor de tweede keer in een week zijn in Zeeland grondstoffen gevonden die vermoedelijk bestemd waren voor het maken van xtc. Dat meldt de politie zondagavond.

In Kapelle zag een voorbijganger zondagochtend een kleine witte vrachtwagen met een lekke achterband. De truck bleek in Utrecht gestolen te zijn. Na controle door de politie bleek dat in de vrachtwagen een grote hoeveelheid grondstoffen voor synthetische drugs was opgeslagen.

De vrachtwagen wordt verder onderzocht en de materialen zijn in beslag genomen. De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) van de politie gaat zorgdragen voor een veilige ontmanteling en afvoer van de chemicaliën. De recherche is een onderzoek gestart naar de herkomst van de materialen en de vrachtwagen.

Tweede vondst

Donderdag werd op een parkeerterrein in Rilland een trailer gevonden met onder meer waterstofgas en natriumhydroxide waarmee in een xtc-laboratorium  naar schatting ongeveer één miljard xtc-pillen gemaakt hadden kunnen worden. De recherche onderzoekt of deze vondsten met elkaar verband houden.

Foto: politie.nl