Opnieuw growshops aangepakt

De wietoorlog gaat onverminderd door: deze week heeft de politie Rotterdam-Rijnmond in Schiedam een onderzoek naar ‘georganiseerde hennepteelt’ afgesloten, aldus het Openbaar Ministerie. Zes verdachten zijn aangehouden. Kern van de verdenking is het telen van stekjes van wietplanten en die in verschillende growshops aan de man te brengen. Het gaat om drie broers uit Schiedam, een man uit Delft en een getrouwd stel uit Schiedam. De politie had drie growshops en een restaurant in het onderzoek betrokken.

Bij doorzoekingen zijn zes ‘exclusieve auto’s, één motor, sieraden en minstens 100.000 euro in beslag genomen’, zo schrijft het Openbaar Minsterie.

In een pand aan de Giessenweg in Schiedam werd een kwekerij ontmanteld met ruim 1000 planten.

Volgens justitie is het onderzoek een uitvloeisel van een onderzoek naar drie kwekerijen in Waterweg-Noord. De politie vermoedde dat er een georganiseerd verband achter zat. Een growshop in Schiedam zou de spil zijn geweest.

De politie heeft 90 mensen op de actie van deze week gezet.

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam benadrukt dat growshops en georganiseerde wietteelt ‘behoren tot de prioriteiten van politie, justitie en bestuur. Het doel van de aanpak is de verwevenheid tussen de onderwereld en de bovenwereld te bestrijden.’

Eind vorig jaar heeft minster Ivo Opstelten van Justitie een speciale task force op de hennepteelt gezet.

Lees ook:

Opstelten helemaal blij met wietbeleid

Drie miljoen euro in de growshop

War on Wiet: ‘Growshops strafbaar stellen’