Hells Angels en Outlaw aangehouden in België

In Vlaams-Limburg zijn dinsdag twee Hells Angels en een lid van de Outlaws opgepakt. Onder hen is Fabrizio Muto, de president van de Hells Angels in Zwartberg. De drie werden aangehouden na verschillende doorzoekingen in meerdere plaatsen. Directe aanleiding van de aanhoudingen is een incident tussen Hells Angels en Outlaws in mei.

Een Outlaw zou in mei een ontmoeting met een Hells Angel hebben gehad. De Outlaw zou toen de motorjas van de Hells Angel hebben gestolen. Daarin zaten zijn sleutels en portemonnee, melden Belgische media.

Rondjes rijden

De Hells Angel is later die dag naar de woning van de Outlaw gereden. Hij reed opvallend een paar rondjes rond de woning van de Outlaw, die op dat moment niet thuis was. Wel jaagde de Hells Angel de vrouw van de Outlaw het stuipen op het lijf. Zij was wel thuis, met haar kind.

Angels-president Muto is ook aangehouden op verdenking van het vormen van een criminele organisatie, vernielingen en een poging tot doodslag. Begin dit jaar vond een schietpartij tussen Hells Angels en Outlaws plaats in Hoepertingen, niet ver van Maastricht.

Outlaws aangevallen in gevangenis

Afgelopen maand werden al zeven personen aangehouden in het onderzoek naar die schietpartij. De Outlaws die zijn aangehouden, werden kort daarna aangevallen in de gevangenis, vermoedelijk in opdracht van een Hells Angel.

In 2011 werden drie leden van de Outlaws in Maasmechelen doodgeschoten. Daarvoor is een Hells Angel uit Genk aangehouden; zijn proces start in januari. In Vlaamse media wordt gespeculeerd dat de recente aanhoudingen verband houden met deze zaak.