Weer iemand opgepakt voor moord politieman

Op Bonaire is een zevende verdachte gearresteerd die mogelijk betrokken was bij de woningoverval en de moord op de Nederlandse politieagent Ferry Bakx. Ook zijn vermoedelijk de wapens gevonden die de overvallers gebruikten.

Op 17 augustus jongstleden overviel een groep gangsters een villa in Bonaire binnen. Er ontstond een vuurgevecht met de politie, dat fataal afliep voor de Nederlandse politieman Ferry Bakx, die op het Caribisch eiland werkte.

Venezuela

Gisteren is op Bonaire opnieuw een verdachte aangehouden, meldt het Korps Politie Caribisch Nederland. Een paar dagen geleden was zijn signalement verspreid. Ook deze verdachte heeft de Venezolaanse nationaliteit.

Op de drie Nederlandse eilanden voor de kust van Venezuela verblijven steeds meer Venezolanen. Het gaat vaak om mensen die de economische crisis in hun land ontvluchtten en op zoek zijn naar zwart werk, veelal in de toeristensector. Ze reizen in met een toeristenvisum maar laten dat verlopen, zodat er veel Venezolanen op de ABC-eilanden illegaal verblijven.

Vuurwapens

Ook zijn werd door mariniers na een zoektocht door moeilijk begaanbaar terrein een aantal vuurwapens gevonden, die mogelijk bij de overval zijn gebruikt.

Politie zoekt zevende verdachte in Bonaire-zaak

Arrestatie in zaak politieman Bonaire

Moordenaars agent Bonaire laten spullen achter

NL politieagent doodgeschoten op Bonaire