Weer Nederlander opgepakt in Kasteelmoord-zaak

In Nederland is vorige week een man opgepakt in verband met de zogeheten Kasteelmoord in België. Dat heeft het parket in Brugge maandag bekendgemaakt. Wanneer en waar de man is aangehouden is niet duidelijk. Wel is zeker dat het om een nieuwe verdachte gaat.

Dna-onderzoek

Belgische media opperen de mogelijkheid dat het om de tweede uitvoerder gaat. De andere verdachte die de moord zou hebben gepleegd is overleden. Dna-onderzoek moet uitwijzen of de opgepakte Nederlander, die zich tegen zijn uitlevering aan België verzet, ook werkelijk iets met de zaak te maken heeft.

Kasteel

De moord op Stijn Saelens in zijn kasteel in Ruiselede gebeurde drie jaar geleden. Schoonvader André Gyselbrecht en zijn zoon Peter Gyselbrecht zouden opdracht gegeven hebben tot de moord, en onderwereldfiguur Pierre S. zou hebben gefungeerd als tussenpersoon. Het parket van Brugge wil deze drie binnenkort voor een assisenjury laten terechtstaan. De recherche ging er al sinds het begin van het moordonderzoek van uit dat er twee uitvoerders waren. Een jaar na de moord werd de ondertussen overleden Eindhovenaar Ronnie van Bommel ontmaskerd als eerste uitvoerder van de kasteelmoord.

Raadkamer

Als de tweede verdachte nu werkelijk in beeld is betekent dat ook een doorbraak in de rechtsgang in zaak. Een paar weken geleden besliste de raadkamer in Brugge om de drie verdachten in de zaak nog niet door te verwijzen naar het Hof van Assisen, omdat het onderzoek nog niet was afgerond, het wachten was volgens de raadkamer vooral op de zoektocht naar de mogelijke tweede dader. De zaak komt snel voor de Gentse Kamer van Inbeschuldigingstelling.

Alle berichten over de zaak.