Weer NL-er opgepakt voor dubbele plofkraak Essen

Een 23-jarige Nederlander is opgepakt voor betrokkenheid bij een dubbele plofkraak in Essen, in februari van dit jaar. Hij wordt ook verdacht van een plofkraak in Frankfurt en het stelen van een Audi. Eerder al werden drie mannen uit Utrecht opgepakt voor het opblazen van de geldautomaten in Essen. Zij werden in augustus veroordeeld tot zes jaar cel.
De drie mannen die werden opgepakt en veroordeeld voor de dubbele plofkraak in Essen zijn Yassin E. (22), Abdelkarim S. (24) en Faiz Z. (26). Volgens de Duitse rechtbank maken zij deel uit van de beruchte Audi-bende. De drie werden dezelfde nacht nog opgepakt nadat ze een geldautomaat van de Commerzbank en de Santanderbank hadden opgeblazen.

Uit het raam gesprongen

De plofkrakers waren op scooters gevlucht naar een appartement in de buurt van Essen. Toen de politie daar binnenviel, waren de criminelen net hun geld, enkele honderdduizenden euro’s,  aan het tellen. Bij de inval sprong de nu aangehouden 23-jarige Nederlander uit het raam. Hij wist naar Nederland te ontkomen, maar kon uiteindelijk toch worden aangehouden, omdat de Duitse politie verschillende sporen had gevonden die naar de 23-jarige leidden. De identiteit van de nu aangehouden man is niet bekend gemaakt.