Weer schietpartij in Amsterdam (UPDATE)

In Amsterdam-West is zaterdagmiddag opnieuw een schietpartij geweest. Dat gebeurde in een parkeergarage aan het Wilhelminaplein in Amsterdam-Slotervaart. Daarbij is een man ter plekke overleden. Een vrouw is ernstig gewond naar het ziekenhuis afgevoerd. Een kindje bleef ongedeerd. (Beeld Twitter)

Op de Heemstedestraat niet ver van de plaats delict is een brandende auto aangetroffen. Dat doet vermoeden dat het hier om een liquidatie gaat.

UPDATE zondagochtend: volgens Vlinderscrime is het slachtoffer Djordy Latumahina uit Barneveld. Hij zou een reclamebureau hebben gehad. Vrienden vertellen Vlinderscrime nooit iets van criminele activiteiten bij Latumahina te hebben gemerkt. Zijn vrouw zou er nog altijd slecht aan toe zijn.

Een aantal jaar geleden voetbalde hij nog in het eerste elftal van hoofdklasser SDV Barneveld. In een verslag van een wedstrijd tegen eredivisionist Vitesse heet hij Jordi.

De politie is op zoek naar twee mannen in zwart en mogelijk zou een van hen iets in een sloot hebben gegooid, ‘mogelijk het vuurwapen’, schrijft Vlinderscrime.