Schietpartij in de Amsterdamse Pijp

In de Amsterdamse Pijp is in de nacht van zondag op maandag weer geschoten. Het gebeurde bij café Shisha Palace en er is een gewonde gevallen. Dat meldt AT5 aan de hand van ooggetuigen, die zeggen dat er rond half een ’s nachts een man in zijn schouder zou zijn geschoten in het café. Het slachtoffer heeft zelf 1-1-2 gebeld.

(Foto: AT5.nl)

Ooggetuigen zeggen tegen AT5 dat ze twee knallen hebben gehoord en dat de politie twee hulzen heeft gevonden bij de ingang van Shisha Palace. Het slachtoffer van de schietpartij zou zelf het alarmnummer hebben gebeld en is gewond naar het ziekenhuis gebracht. De daders zouden zijn gevlucht op een scooter.

In april viel er nog een dode door een schietpartij bij Shisha Lounge in de Amsterdamse Pijp, maar daar bleef het niet bij. Er waren daar meerdere schietpartijen dit jaar. Voor de gemeente Amsterdam een reden om sinds die tijd preventief te gaan fouilleren. Het toeval is dat er vanaf oktober – dus in de nacht van zondag op maandag – geen reden meer zou zijn om dat door te zetten. De Pijp zou per oktober geen veiligheidsrisicogebied meer zijn.

Lees ook:

Politie stopt met fouilleren in De Pijp

Twee verdachten Shisha-moord

Opnieuw schietpartij in De Pijp

‘Eigenaar koffiehuis vermoord’