Weer schoten bij huis crimineel

In de Amsterdamse Commelinstraat heeft een onbekende schutter vannacht een salvo afgevuurd. Er zijn geen gewonden gevallen, wel zijn meerdere auto’s beschadigd. De schoten vielen vlakbij het huis van crimineel Ahmed R., die in de straat in 2016 nog werd neergeschoten.

Knallen gehoord

Buurtbewoners zeggen vannacht rond half drie zo’n 10 tot 14 knallen te hebben gehoord. Dat bericht AT5 zondagochtend. Getuigen vertelden agenten ter plekke dat ze daarna een auto met hoge snelheid hoorden wegrijden. Ook meldden zij dat ze een man hard zagen wegrennen.

Auto’s beschadigd

Na de schietpartij verschenen de hulpdiensten. Die constateerden dat er niemand was geraakt. De forensische dienst van de politie heeft onderzoek gedaan in de straat. Zij troffen meerdere hulzen aan. Ook waren meerdere geparkeerde auto’s in de straat beschadigd door kogels. De politie heeft in verband met de schietpartij niemand aangehouden. Ze laat weten graag in contact te komen met meer getuigen van het vuurwapengeweld in Amsterdam-Oost.

Drugssmokkel

Het Parool meldt dat de schietpartij vannacht plaatsvond ‘vlakbij’ de portiekwoning van de 23-jarige drugscrimineel Ahmed R. Daar vallen niet voor de eerste keer schoten. De eerder veroordeelde drugscrimineel R. werd daar op 22 juli 2016 neergeschoten. Hij raakte gewond aan zijn buik en zijn been en moest in het ziekenhuis worden opgenomen, maar hij overleefde. Getuigen hoorden die nacht acht schoten, rond 2 uur. De dader zou samen met een ander zijn gevlucht, op een motorscooter. De volgende ochtend waren er kogelgaten in de toegangsdeur van de flat te zien.

Kogel door kop

Ahmed R. werd in 2013 op 19-jarige leeftijd veroordeeld voor afpersing, na een misgelopen drugssmokkel vanuit Marokko. R. werd naast afpersing, ook van gijzeling van zijn mededader Y. beschuldigd. Justitie veroordeelde hem hiervoor niet. Hij zou Y. drie dagen lang hebben vastgebonden en vastgehouden in een woning in de Dapperstraat. R. zou zijn slachtoffer hebben bedreigd: ‘Als je schreeuwt, krijg je een kogel door je kop.’

Lees hier meer:

Man beschoten in Amsterdam (VIDEO)