Weer schoten in Roosendaalse wijk

In Roosendaal is zondagnacht op een woning geschoten, waar op dat moment mensen aanwezig waren. Getuigen wezen de politie op een auto die daarbij gebruikt zou zijn. Niemand raakte gewond, er zijn gaan aanhoudingen verricht.

Gaten

In een rolluik en bij de brievenbus van een woning aan de Amethistdijk in Roosendaal werden gaten aangetroffen. Ook hoorden buurtbewoners rond half een vannacht knallen. De politie trekt hieruit de conclusie dat er waarschijnlijk op het huis geschoten is. In de woning waren op het moment van de mogelijke aanslag mensen aanwezig. Niemand daarvan raakte gewond.

De politie heeft een buurtonderzoek uitgevoerd, waarbij ook een speurhond werd ingezet. Getuigen wezen agenten naar een auto in de wijk die vermoedelijk betrokken was bij het incident. De auto is voor onderzoek weggetakeld.

Eerder opgeschrikt

Volgens Omroep Brabant werd dezelfde wijk in december vorig jaar ook al opgeschrikt door schoten, aan de Diamantdijk, waarbij een 22-jarige man gewond raakte. Buurtbewoners zagen er toen vier mannen met bivakmutsen rondlopen.

De gewonde man werd later aangehouden bij een ruzie in het centrum van Roosendaal, waarbij twee mannen met elkaar op de vuist gingen. De man die hierbij werd aangehouden, bleek het slachtoffer van de eerdere schietpartij te zijn geweest. Hij was op weg om hiervan aangifte te doen bij de politie. Tijdens zijn rit reed hij meerdere auto’s aan. Of er een verband is met de schoten die vannacht vielen, is niet duidelijk.