Weer tbs’er Rooyse Wissel ontsnapt

Er is opnieuw een tbs’er ontsnapt die in kliniek De Rooyse Wissel in Venray zit. Vorige week donderdag wist Hans van B., veroordeeld voor poging tot doodslag, tijdens een begeleid verlof aan de aandacht van zijn begeleider te ontsnappen. Dat heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie aan EO-programma Dit is de Dag bevestigd.

Verschillende bronnen hebben tegen het programma gezegd dat Van B. veroordeeld is voor poging tot doodslag en dat hij alleen onder begeleiding op verlof mag. Vorige week donderdag was hij zijn begeleider te slim af. Waarom hij is gevlucht en hoe gevaarlijk de man is, is nog onduidelijk. Als de tbs’er gepakt wordt zal hij komend jaar niet meer op verlof mogen. Dat is een standaard afspraak als tbs’ers zich niet aan hun verlofafspraken houden.

Vorige ontsnapping

Twee maanden geleden was de kliniek ook al een tbs’er kwijt. Hij keerde na onbegeleid verlof niet terug naar De Rooyse Wissel. Twee weken na zijn vermissing werd via Opsporing Verzocht zijn foto naar buiten gebracht door het Openbaar Ministerie. Hij werd een dag later in Maarssen aangehouden na een tip van iemand die hem had herkend.

Lees ook:

Tbs-kliniek ‘dichtgegooid’ na ophef

Teeven wil onderzoek naar tbs-kliniek

Tbs’er op verlof met vervalste pas

IGZ: Geen misstanden Rooyse Wissel