Weer twee aanhoudingen na dood Roncherello

De politie heeft twee nieuwe aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de dood van een Rotterdammer die achter de daders van een beroving aanging.

Verdachten

Donderdagmiddag maakt de politie bekend dat zij twee nieuwe verdachten heeft aangehouden in het onderzoek naar de dood van de 20-jarige Roncherello Ellis, op maandag 11 oktober. Het zijn twee Rotterdammers van 20 en 21 jaar, die nu vast zitten.

Achtervolging

Op de bewuste dag vond om 22.15 een gewelddadige beroving plaats bij een pinautomaat aan de Putsebocht in Rotterdam. Daar wil een vriend van Roncherello nog wat pinnen, voor ze met een groep van vier gaan eten.

Buiten het zicht van zijn vrienden wordt hij dan beroofd door mannen in een Skoda Fabia, die hem een klap geven. Zij gaan ervandoor met zijn geld en telefoon.

Kogel

Met hun eigen auto, een rode Volkswagen Golf, zet de groep vrienden de achtervolging in. In de Schiltmanstraat loopt het verkeerd af. Daar wordt zes keer op hun auto geschoten. Dit is te horen op beelden van een camera in de buurt. Een kogel gaat door het portier aan de passagierskant, en raakt Roncherello.

Zijn vrienden brengen hem nog naar het Ikazia-ziekenhuis, maar de gewonde jongen overlijdt dezelfde avond nog. Tien dagen voor zijn 21ste verjaardag.

Schutter

De twee mannen die nu zijn aangehouden, waren volgens de politie waarschijnlijk betrokken bij de beroving. Eerder hield de politie ook al twee mannen aan die met het schietincident te maken zou hebben. Onder hen zou ook de schutter zijn. Het gaat om een 18-jarige Rotterdammer en een 23-jarige Rotterdammer.

De 18-jarige zou de schoten op de auto hebben gelost waarin de 20-jarige Roncherello dodelijk gewond raakte. De 23-jarige Rotterdammer wordt verdacht van betrokkenheid. Hij zou hebben behoord tot een groepje mannen dat een vriend van het slachtoffer beroofde kort voor de schietpartij. De schutter zat overigens niet in één van de auto’s.

Op beelden van zowel de beroving als die van de schietpartij zijn de daders te zien. het uitzenden van die beelden bij Opsporing Verzocht heeft volgens de politie mede geleid tot het vinden van verdachten.

Stille tocht

Nabestaanden van Roncherello liepen enkele dagen later een stille tocht door Rotterdam-IJsselmonde. Tijdens de tocht werden fakkels aangestoken om hem te herdenken. Ook droegen de deelnemers witte ballonnen bij zich.