Verbod Hells Angels Duitsland gelekt?

De plaatselijke autoriteiten in Berlijn hebben motorclub Hells Angels verboden. Het is een van de vele verboden van de motorclub in Duitsland. Ongeveer 550 agenten uit Berlijn en speciale eenheden uit andere staten zijn woensdagochtend woningen van de leden van de Hells Angels binnen gevallen. De politie denkt dat de actie vroegtijdig is gelekt vanuit de eigen organisatie, melden Duitse media.

De leden van de Berlin City worden onder meer beschuldigd van geweldsmisdrijven en verboden wapenbezit. De operatie tegen de Hells Angels in Berlijn is niet helemaal vlekkeloos verlopen. De leden van de motorclub leken al op de hoogte te zijn van de actie van de politie. 

Er wordt nu een onderzoek gestart om te onderzoeken of er gelekt is binnen de politie. Om te zorgen dat de leden geen spullen uit het clubhuis zouden halen, is de actie ook eerder begonnen dan gepland. 

Dinsdag werd er in Bottrop nog een lid van de Bandidos doodgeschoten, melden Duitse media. De 41-jarige man werd met een schotwond naast zijn motorfiets gevonden. 

Vorige week waren er ook grootschalige operaties tegen de motorclub in Noord-Duitsland. In Kiel, Hannover en Hamburg werden onder meer huizen en bordelen doorzocht door de politie.

Lees hier alles.