Weer verdachte Zaak-Bakkali heengezonden (UPDATE)

De officier van justitie in Amsterdam heeft donderdagmorgen met instemming van de rechter-commissaris opnieuw een verdachte in de zaak van de liquidatie van de broer van kroongetuige Nabil Bakkali in Amsterdam-Noord heengezonden. Het is een 34-jarige vrouw uit Wassenaar.

Wapenbezit

Volgens het Openbaar Ministerie is de vrouw alleen verdacht van wapenbezit en op geen enkel moment in beeld gekomen als verdachte van medeplichtigheid aan de liquidatie. De vrouw is zaterdag 31 maart aangehouden.

Bij de doorzoeking van haar woning – waarin zij samen met haar vriend verbleef – zijn wapens aangetroffen. Volgens de officier van justitie zijn er op dit moment geen gronden meer om de vrouw langer in hechtenis te houden.

Raadkamer

De 41-jarige Shurandy S. uit Hilversum, de vermoedelijke schutter, en een 34-jarige Hagenaar die wordt verdacht van wapenbezit zitten nog steeds in voorlopige hechtenis. Begin volgende week zal de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam een beslissing nemen over de verlenging van de voorlopige hechtenis. De beide mannen zitten nog in volledige beperkingen. Dit betekent dat zij alleen met hun advocaat contact mogen hebben.

Een man uit De Lier (31) is vorige week door de officier van justitie heengezonden. Ook hij wordt niet verdacht van medeplichtigheid aan de liquidatie. Over het onderzoek naar zijn dna op één van de aangetroffen vuurwapens zijn nog geen nieuwe bevindingen te melden, aldus het Openbaar Ministerie.

Zie ook:

De mysterieuze arrestatie van de kroongetuige

Tuinder niet meer verdacht van liquidatie (UPDATE)

Vuurwapen liquidatie Bakkali gevonden (VIDEO)

De foto’s van schutter Bakkali