Weer een verdachte van liquidatie Breda vrij

David J., die als derde verdachte werd aangehouden voor de liquidatie van Peter van der Linde (foto) in januari van dit jaar in Breda, is weer vrij gelaten. Justitie vermoedt dat de 32-jarige J., afkomstig uit Sint Willebrord, de vluchtauto heeft bestuurd, die bij de liquidatie is gebruikt. Maar er is onvoldoende bewijs om de man nog langer vast te houden. 

Nu zit alleen Corné R. nog vast. Het Openbaar Ministerie denkt dat R, die net als David J. uit Sint Willebrord komt, Peter van der Linde heeft doodgeschoten. Zijn dna is aangetroffen op de kogelhulzen die zijn gevonden na de liquidatie van het slachtoffer.

David J. heeft steeds ontkend betrokken te zijn geweest bij de moord op Van der Linde.  Volgens het OM blijft hij wel verdachte.

Bekende namen

In het liquidatiedossier figureren een aantal bekende namen, waaronder die van Klaas Otto en Piet S. De laatste heeft drie dagen vast gezeten voor betrokkenheid bij de moord, maar werd al snel vrij gelaten. De politie onderzoekt of de liquidatie van Peter van der Linde in opdracht is gepleegd van Klaas Otto.