Weer verdachte moord Halil Erol vrij

De 37-jarige man die in augustus werd aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op Halil Erol (34) uit Steenwijk is door het Openbaar Ministerie (OM) op vrije voeten gesteld. Er is te weinig bewijs om de man langer vast te houden. Hij blijft wel verdachte. De lichaamsdelen van Halil Erol zijn op twee momenten op verschillende plaatsen aangetroffen. Video na de break.

De politie heeft eerder al de ex-partner van het slachtoffer en twee mannen aangehouden in deze zaak, maar ook zij gingen vrijuit. Volgens justitie was de vermoorde Halil Erol betrokken bij wiethandel.

De toen 34-jarige Halil Erol verdween op 6 februari 2010 nadat hij bij zijn ex-vrouw in Steenwijk was vertrokken. Ruim een maand later werd zijn auto, een zilvergrijze Deawoo Lanos, brandend aangetroffen op een parkeerplaats aan de Kerklaan van het Groningse Haren.

In juni 2010 werden de eerste lichaamsdelen van Halil aangetroffen in het Drenthse Eesveen. In januari van dit jaar kwam de zaak weer in de publiciteit omdat er door wandelaars aan de Zandweg in Wanneperveen lichaamsdelen waren gevonden die later ook van de vermiste Halil Erol bleken te zijn.

De 37-jarige man die nu is vrijgelaten zou zich na de verdwijning van het slachtoffer hebben opgeworpen als woordvoerder van de Turkse gemeenschap in Steenwijk, waar veel onrust was ontstaan. Video hieronder:

{youtube}NGI36vwpe2c{/youtube}