Weer verdachten moord Lucas Boom gepakt

Deze week heeft de politie nog twee verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie op Lucas Boom in Zaandam. Het zijn twee mannen van 26 en 33 jaar uit Amsterdam. Zij worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Raadkamer

De 43-jarige Lucas Boom werd op 9 juni overdag, ten overstaan van tientallen kinderen op een schoolplein, geliquideerd. De daders vluchtten in een bruine bestelbus die later die dag brandend werd teruggevonden op het Achtersteven in Amsterdam-Noord. Vorige maand zijn al vier verdachten aangehouden. De raadkamer van de rechtbank Haarlem heeft de voorlopige hechtenis van een 34-jarige en een 23-jarige Amsterdammer donderdag met 90 dagen verlengd. Zij worden ook verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie. De twee verdachten van het leveren van de vluchtauto, twee Hagenaars van 29 jaar oud, werden al eerder door de rechtbank heengezonden. Zij zijn nog wel verdachten.

Beperkingen

Voor alle verdachten die vast zitten gelden volledige beperkingen. Dat betekent dat zij met niemand contact mogen hebben, behalve met hun advocaat. Voor de raadslieden gelden ook beperkingen. Dat betekent dat zij niet inhoudelijk over de zaak mogen praten. Ook het Openbaar Ministeriehoudt zich aan die beperkingen en zal daarom verder geen inhoudelijke mededelingen doen. Het onderzoek wordt voortgezet.