Werd Belg vermoord en gedumpt in Nederland?

De Belgische politie denkt dat de vermiste Ronald Vandereycken (53, foto) vermoord is. Rechercheurs houden er rekening mee dat het lichaam van Vandereycken gedumpt of begraven is in Nederland. Marc C. (53) uit het Belgische Bilzen zit vast. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de vermissing van Vandereycken. 

Peugeot 207

Ronald Vandereycken werd op zaterdag 3 juni van dit jaar, rond het middaguur, voor de laatste keer gezien in de buurt van een apotheek in het van centrum van Genk, niet ver van de grens met Limburg. Hij reed in een lichtgrijze Peugeot 207, bouwjaar 2007, met kentekenplaat 1-PKB-557 (foto). De auto werd een dag na de verdwijning van Vandereycken nog gezien in Lanaken. Op 27 juli werd de Peugeot uit het Albertkanaal in Lanaken gehaald. De vermiste Vandereycken werd niet in de auto aangetroffen. Nederlandse politiemensen assisteerden bij de zoektocht naar de auto van Vandereycken.

 

Plas bloed

Op een landweg in de buurt waar de auto uit het water werd getakeld, werd een grote plas bloed gevonden. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat het om het bloed van Vandereycken gaat.

Verdachte Marc C. kende Vandereycken vanuit de gevangenis. In het weekend dat Vandereycken verdween zou er nog telefonische contact zijn geweest tussen beide mannen. Volgens Het Nieuwsblad deed in Lanaken afgelopen zomer ook het verhaal de ronde dat Marc C. kort na de verdwijning van Vandereycken de lichtgrijze Peugeot bij een particulier heeft aangeboden in ruil voor een motor die te koop stond. Toen de verkoper echter opmerkte dat hij niets kon doen met een bebloed interieur zou Marc C. hebben gezegd dat hij de auto in het Albertkanaal zou laten verdwijnen.