Werkstraf voor telefonisch stalken advocaten

Een 50-jarige man uit het Brabantse Riel is door de rechtbank Amsterdam veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden voor het stalken van de advocaten Theo Hiddema, Nico Meijering, Renate Honig en Gerard Spong.

Grimmiger

Hij mag ook geen contact met de advocaten meer opnemen. De rechtbank spreekt van een intimiderende belaging van de advocaten. Hij zocht tussen juni 2015 en maart 2016 vrijwel iedere dag contact met zijn slachtoffers door te bellen bellen en sms’jes te sturen. De inhoud van het contact werd na verloop van tijd grimmiger en soms dreigend. Ook stuurde hij seksueel getinte berichtjes naar een van de advocaten.

Verveling

De rechtbank oordeelt dat sprake was van inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de vier advocaten. Hij bleek kennis te hebben van het persoonlijke leven van zijn slachtoffers. De man handelde naar eigen zeggen uit verveling. Tijdens de zitting heeft de man aangegeven zijn gedrag niet meer te zullen herhalen. Daar is de rechtbank niet gerust op. Voor de opgelegde voorwaardelijke gevangenisstraf geldt een proeftijd van twee jaar.