Werkstraf voor oud-witwasser Octopus

De 67-jarige Ron Galiart, die in de jaren negentig werd veroordeeld in de zaak van hasjhandelaar Johan Verhoek, is nu tot werkstraf veroordeeld omdat hij auto’s stal uit de erfenis van zijn overleden zoon (foto). Zo meldt Het Parool.

Rolls Royce

Ron Galiart beheerde begin jaren negentig miljoenen guldens aan hasjgeld voor onder meer Johan Verhoek, bijvoorbeeld bij de financiële instelling, Femis-bank. Hij was een prominente verdachte in het zogeheten Octopus-onderzoek van het Amsterdamse parket.

Patrick Galiart pleegde vorig jaar zelfmoord in zijn villa in Loosdrecht. Ron Galiart liet nadien enkele dure auto’s verkopen terwijl ze niet aan hem toebehoorden, onder meer een Mercedes, Rolls Royce, Fiat, Mitsubishi en een Yamaha-motor. De voertuigen waren eigendom van de minderjarige dochter van Patrick, de enig erfgenaam. De Utrechtse rechtbank legde Ron Galiart 200 uur taakstraf en 16.000 euro boete op vanwege diefstal en witwassen.

Dikke Charles

Volgens de advocaat gebruikte Galiart sr. de verkoopopbrengsten onder meer om de begrafenis te betalen. Zij gaat in hoger beroep.

Een vastgoedproject aan de Loosdrechtse Plassen van Patrick Galiart is kort na zijn dood verkocht aan de Amsterdamse vastgoedhandelaar “Dikke” Charles Geerts.