Wethouder en realitysterretje verdachte plofkraken

Een Vlaamse wethouder en oud-deelneemster aan realityprogramma Big Brother wordt verdacht van betrokkenheid bij plofkraken. Achter het huis van Anick Berghmans (38) uit het Belgische Lommel is dinsdagochtend een Audi met Nederlandse nummerplaat gevonden.

Nederlanders

De vrouw is gearresteerd. De auto was verborgen onder een zeil. Bij het huis zijn kogels gevonden. Ook de man van Berghmans is opgepakt, aldus Belgische media. De Belgische politie vermoedt dat de plofkrakers vooral Nederlanders zijn. Hoe de politie bij Berghmans en haar man zijn uitgekomen is onduidelijk. Aan de twee is diefstal met braak en bendevorming ten laste gelegd.

Zeven plofkraken

Sinds mei waren er zeven plofkraken bij geldautomaten in België. De laatste overvallen van deze bende waren afgelopen woensdag in Lummen en Lommel.

Anick Berghmans is sinds 2015 in Lommel wethouder voor de Socialistische Partij Anders, een Vlaamse sociaaldemocratische partij. Ze was in België deelnemer aan het realityprogramma Big Brother (2002) en was zangeres bij de Ketnet-band.