Wethouder in verlegenheid om Satudarah-zoon

De zoon van de loco-burgemeester van Appingedam is lid van Satudarah. Hij wordt ook verdacht van een mishandeling, afgelopen weekend. Wethouder Annalies Usmany heeft sinds het vertrek van burgemeester Rika Pot openbare orde in haar portefeuille.

Aangifte

Volgens het Dagblad van het Noorden heeft de wethouder de kwestie en het overleg met de politie nu overgedragen aan een collega om ‘iedere schijn van belangenverstrengeling te vermijden’. Overigens staat de rol en het functioneren van de wethouder niet ter discussie.

De politie heeft aan de krant bevestigd dat de zoon van Usmany hoofdverdachte is bij een geweldsincident in het uitgaanscentrum van Appingedam waar meerdere leden van Satudarah bij betrokken waren. Er is aangifte gedaan tegen de zoon.

Neef

De politie houdt er rekening mee dat de mishandeling te maken heeft met een mishandeling begin februari van hetzelfde slachtoffer. In die zaak is een neef van Usmany een van de verdachten. Het slachtoffer zegt dat hij door de zoon van Usmany onder druk werd gezet zijn aangifte tegen de neef in te trekken. De tweede mishandeling zou daar het gevolg van zijn.

Vorige maand besloot de burgemeester tot een verbod voor het dragen van motorclubkleding in horecagelegenheden. Appingedam is de eerste gemeente in Noord-Nederland met zo’n verregaande maatregel. Eerder gebeurde dat in Tilburg.