Arrestaties moordzaak Nicky Man

De politie heeft maandagmorgen drie aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de moord op de 24-jarige Nicky Man uit Almere. De jonge eigenaar van Chinees restaurant Hoo Wah op Plein 1944 in Nijmegen is in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 maart dood aangetroffen in de polder vlakbij Nijmegen. Hij bleek te zijn vermoord.  

 

Een 38-jarige Nijmegenaar werd in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van moord of doodslag. In Dordrecht hield de politie een 31-jarige Nijmegenaar aan. Deze man wordt verdacht van het exploiteren van een hennepkwekerij. Tevens is een 22-jarige Arnhemse aangehouden voor verboden wapenbezit. De politie onderzoekt nog wat de relatie is tussen de verdenkingen.

Onder leiding van een Rechter-commissaris is in vijf woningen in Nijmegen, een woning in Dordrecht en een woning in Arnhem een doorzoeking gedaan. Ook is onderzoek gedaan in een loods op industrieterrein Oostkanaalhaven in Nijmegen.

Nicky Man verliet op zaterdagavond 10 maart – rond zeven uur ’s avonds – zijn restaurant op Plein 1944 en daarna is niets meer van hem vernomen. Opvallend is dat Man zijn auto bij het restaurant heeft laten staan die avond. 

Twee dagen voor de dood van Man – op 9 maart – zijn nog beelden (foto) van hem gemaakt bij een tankstation in Nijmegen. Er was bij de politie weinig bekend over het privéleven van Man. Na een uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht kwamen ongeveer twaalf tips binnen.