Wiet in Colorado is snel op

Winkels die sinds 1 januari in de Amerikaanse staat Colorado wiet mogen verkopen, zijn snel door hun voorraad heen. Sommige verkopers hebben hun zaak gesloten in afwachting van de levering van een nieuwe voorraad, andere winkels verkopen minder per klant of verhoogden de prijzen om niet te snel door hun voorraad heen te zijn.

Sinds 1 januari zouden zo'n 100.000 mensen legaal wiet hebben gekocht in Colorado. Sinds 1 januari mag iedereen die ouder is dan 21 jaar legaal wiet kopen in de Amerikaanse staat. Inwoners van Colorado mogen een Engelse ounce, iets meer dan 28 gram, kopen. Andere kopers moeten het doen met maximaal de helft.

Er is sinds de legalisering voor zo'n 5 miljoen dollar (3,7 miljoen euro) aan wiet verkocht. Alleen al op 1 januari, toen er rijen ontstonden voor de verkooppunten, is voor ongeveer 1 miljoen dollar verkocht. Bestuursvoorzitter Bruce Perlowin van het wietbedrijf Hemp Inc. heeft het in Amerikaanse media over een 'schranspartij in de aanloop naar de geboorte van een nieuwe industrie'.

De koers van het beursgenoteerde bedrijf van Perlowin stegen, net als andere beursgenoteerde wietbedrijven, explosief. Hoewel alle aandelen nog minder dan een dollar waard zijn, is de verwachting dat dat snel nog verder gaat toenemen.