Grootschalige wietproductie Tilburg

Het landelijk parket van het Openbaar Ministerie zegt na en onderzoek door de Nationale Recherche in de regio Tilburg ‘een crimineel netwerk’ te hebben ‘opgerold’. De groep verdachten zouden op grote schaal wiet hebben geproduceerd en verhandeld. Vier mannen en een vrouw uit Tilburg, Waalwijk en Drunen zijn aangehouden. Zij worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda.

Volgens het OM was de wietproductie grootschalig en bedrijfsmatig georganiseerd. De elektriciteit voor de kwekerijen werd veelal illegaal afgetapt. Bij de actie zijn dinsdag twee kwekerijen in Tilburg en Drunen ontmanteld. In de kwekerijen stonden in totaal 270 hennepplanten. Daarnaast werden in twee woningen in Waalwijk drogerijen en losse wiet gevonden. In hetzelfde onderzoek zijn het afgelopen jaar al zes kwekerijen opgerold.

Waarschijnlijk worden worden nog meer aanhoudingen verricht in de nabije toekomst.

Dinsdag zijn negen woningen en twee bedrijfspanden doorzocht. Daarbij is ook een doorgeladen pistool van het merk FN en munitie gevonden. In een bedrijfspand lag een grote hoeveelheid materiaal voor hennepproductie.

Het Bureau Ontnemingswetgeving van het Openbaar Ministerie (BOOM) heeft conservatoir beslag gelegd op bankrekeningen en 80.000 euro aan contant geld. Daarvan werd 70.000 euro gevonden in een bankkluis. Ook is conservatoir beslag gelegd op vier woningen van de verdachten en vijf auto’s, waaronder een Porsche en een Mercedes ML. Verder ligt er beslag op dure horloges en waardevolle sieraden.

Het beslag op geld, vastgoed en waardevolle goederen is bedoeld om na een veroordeling crimineel vermogen van verdachten te kunnen afpakken. Het OM stelt dat de groep vermoedelijk honderdduizenden euro’s heeft verdiend met de grootschalige productie en verkoop van wiet.