Wietactie in Brabant: 19 kwekerijen geruimd

De politie heeft gisteren in Brabant verschillende invallen gedaan in een actie tegen de georganiseerde teelt van wiet. Er zijn daarbij vijftien mensen aangehouden. Allen worden ze verdacht van betrokkenheid bij wietkwekerijen. De politie heeft negentien hennepkwekerijen ontruimd en voor 90.000 euro aan goederen en wapens in beslag genomen. De actie vond plaats onder regie van de Taskforce die de georganiseerde wietcriminaliteit in Brabant en Limburg aanpakt. In totaal zijn 3600 planten geruimd. De invallen waren in Eindhoven, Helmond, Dongen en Breda. Bij de acties zijn ongeveer 50 politiemedewerkers ingezet en ook personeel van electriciteitsnetbeheerders en gemeenten.

De politie heeft laten weten dat de invallen passen ‘in de bredere aanpak van de Taskforce om de informatiepositie van de overheid te verbeteren’. Daarna moeten gemeenten en de belastingdienst gerichte interventies kunnen doen.

Bovendien wil de Taskforce meer inzicht krijgen in criminele verbanden waarbij de informatie een rol kan spelen in toekomstige onderzoeken naar de georganiseerde criminaliteit in Brabant.

De korpsleiding van de politie Brabant-Noord heeft overigens afeglopen vrijdag een 50-jarige politiebrigadier buiten functie gesteld omdat in haar huis in Heerlen een wiethok was gevonden met zestig planten. De brigadier en haar echtgenote (58 jaar) werden aangehouden. Tegen de politievrouw is een strafrechtelijk en disciplinair onderzoek ingesteld. Het echtpaar is inmiddels weer op vrije voeten.

Lees ook:

Minister Opstelten helemaal blij met wietbeleid