Wietactie in Noord-Nederland (VIDEO)

De politie in de drie noordelijke provincies is maandagmorgen een actie begonnen tegen wietkwekerijen. De operatie zal de hele week duren. Maandag waren omstreeks het middaguur al negen mensen gearresteerd die betrokken zouden zijn bij drie verschillende wietplantages. 

Er werden wietkwekerijen ontdekt in Zuidwolde (Drenthe), Nijbeets (Friesland) en het Groningse Godekenheerd. Over de inval in een woning in laatstgenoemde plaats zei een woordvoerder van de politie tegen Dagblad van het Noorden: ‘Er was ontzettend geknoeid met elektra. Draden liepen door elkaar en waren aan elkaar geknoopt. Echt levensgevaarlijk.’  De wietplantage in Godekenheerd werd ontdekt na een anonieme tip.

Speciale operatie

Alle basisteams in de noordelijke provincies hebben een aantal mensen geleverd voor de speciale operatie. De verschillende teams trekken de hele week door Noord-Nederland, waarbij wordt samengewerkt met onder andere De Belastingdienst, woningcorporaties en netbeheerders. Ze bezoeken vooral adressen waarvan wordt vermoed dat daar wietplantages zijn gevestigd. De vermoedens zijn gebaseerd op tips van burgers, stroomleveranciers en woningcorporaties.