Wiet van Limburg naar Frankrijk

Onder leiding van het landelijk parket heeft de politie afgelopen dinsdag in het Limburgse Munstergeleen twee verdachten aangehouden in een onderzoek naar grootschalige handel in wiet en export van wiet. Het gaat om een 58-jarige Brit en een 51-jarige Nederlander. Beide mannen zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank Maastricht en voor 14 dagen in bewaring gesteld.

De Britse verdachte fungeerde vermoedelijk als tussenpersoon richting kopers in het buitenland die zich bezighouden met wiethandel, in onder meer Frankrijk en België. De 51-jarige Nederlandse verdachte was vermoedelijk chauffeur van wiettransporten.

Geleen

In dit onderzoek is vorige week dinsdag al een derde verdachte aangehouden in Geleen. Deze 36-jarige man uit Nederland wordt eveneens verdacht van grootschalige handel in wiet en export van wiet. Ook zou hij betrokken zijn bij het opzetten van wietkwekerijen. De rechter-commissaris heeft hem vorige week vrijdag voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Jaguar

Bij doorzoekingen rond de aanhouding van de derde verdachte is vorige week beslag gelegd op een Harley Davidson, een Audi A4 en een Jaguar XF. Daarnaast werden ruim 35.000 euro aan contant geld, vier stroomstootwapens, een nepwapen en een ploertendoder in beslag genomen.