Wietkwekerij in Amsterdam-Noord aangetroffen na melding schietpartij

De politie heeft donderdagnacht na een melding van een schietpartij een wietkwekerij gevonden in een garagebox in Amsterdam-Noord. Aan de schietpartij ging mogelijk een poging tot het rippen van de wietkwekerij vooraf. Op de plaats delict zijn drie kogelhulzen gevonden.

Dwars door afzetting

Buurtbewoners deden rond 00.15 melding van de schietpartij nadat ze meerdere knallen hadden gehoord. Op de kruising van de H. Cleyndertweg en Mastbos vond de politie drie kogelhulzen. Nadat de plaats delict werd afgezet, reed er een zwarte Audi A3 dwars door de afzetting heen. De bestuurder verliet iets verderop zijn auto en sloeg rennend op de vlucht. De politie heeft de man niet meer aangetroffen.

‘Rippoging’

Een buurtbewoner zou meerdere personen bij een garagebox hebben gezien die met een slijptol probeerden de deur open te breken. Dat zou een dag eerder ook zijn gebeurd. De politie besloot daarop de garagebox af te zetten en schakelde onder meer een Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) in.

Achter enkele koelkasten werd een professionele wietkwekerij aangetroffen, die inmiddels geruimd en vernietigd is. De politie zet het onderzoek voort naar de eigenaar van de garagebox.