Wietkwekerij in villawijk Wassenaar

In een villawijk in Wassenaar hebben drugscriminelen lange tijd grote partijen wiet kunnen kweken. De villa werd door de criminelen gehuurd en hebben waarschijnlijk tonnen verdiend met de kweek. Dat blijkt uit de pro-formazitting tegen vier verdachten van woensdag, schrijft De Telegraaf.

De verdachten zijn vier mannen uit Den Haag die 3000 euro per maand betaalden om de villa te huren. Ronald M., die wordt gezien als de leider van de organisatie, heeft in een verklaring alle schuld op zich genomen in de hoop dat zijn zoon en buurman vrij zouden komen. De rechters gingen niet op dit verzoek in.

De kwekerij werd op 19 september ontruimd. Er werden ruim achthonderd planten gevonden en negen personen die de toppen aan het knippen waren. Ook werd er een vuurwapen in beslag genomen.

Volgens de officier van justitie had elk lid van de organisatie een eigen duidelijke rol. Het zou gaan om georganiseerde criminaliteit waar veel geld in om ging. Op het terrein zouden pitbulls hebben rondgelopen als beveiliging. Omdat de kwekers geen directe buren hadden, had niemand last van de stankoverlast.

Volgens het OM zou er zeker vijf keer zijn geoogst. Elke oogst zou ongeveer 80.000 euro opleveren. De mannen werden vorig jaar ook al betrapt in een kwekerij en Den Haag.