Wietkwekerij ontdekt in vrachtwagentrailers (UPDATE)

In meerdere vrachtwagentrailers die stonden op een terrein aan de Nijverheidsweg in Oosterhout heeft de politie zaterdagavond een grote wietkwekerij van ‘minstens duizend planten’ ontdekt. Een persoon is aangehouden.

Dat meldt Omroep Brabant. De kwekerij was verdeeld over verschillende vrachtwagentrailers die op het terrein stonden. Omdat het lastig was om in de trailers te komen, is de brandweer ingeschakeld. Die heeft de trailers opengemaakt, waarna een gespecialiseerd bedrijf de wietkwekerij kon ontmantelen.

Volgens de politie is er sprake van een zeer groot opgezette kwekerij en stonden er ‘minstens duizend planten’. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Wiet in Meerssen

Ook in het Limburgse Meerssen werd een wietplantage ontdekt. Alarmdiensten gingen in de nacht van zaterdag op zondag af op een melding van brand in een appartementencomplex aan de Kruisberg. De zolder van het huis stond in brand, die volgens de politie is ontstaan door een wietplantage. Een bewoner is aangehouden.

UPDATE: In de kwekerij in Oosterhout ging het om vier trailers. In een vijfde lagen allerlei wietgerelateerde goederen die in beslag zijn genomen. De aangehouden verdachte is een 64-jarige Bredanaar. Er wordt verder onderzoek naar de zaak gedaan.