‘Wietonderzoek liep stuk door politiemol’ (VIDEO)

Door politiemol Mark M. is een groot wietonderzoek stukgelopen. Dat blijkt uit een reportage van 1Vandaag. M. is verdacht van het op grote schaal lekken van geheime recherche-informatie aan criminelen. Hij zou zaken hebben gedaan met de georganiseerde wietteelt in het zuiden van het land. 

Bronnen

Dat melden bronnen rond de corruptieverdachte aan EenVandaag. Vanavond een reconstructie van het schandaal en een interview met strafpleiter Jan-Heijn Kuijpers die de politiemol bijstaat. Volgens bronnen rond het onderzoek naar de gevolgen van de affaire is een politieonderzoek naar hennepteelt stukgelopen na een tip van M. Bij een inval trof de politie geen wietfaciliteiten meer aan. Daar wordt nu verder onderzoek naar gedaan. De opgepakte politieman was volgens een zakenrelatie ook zelf actief in de wietteelt – een lucratief crimineel milieu waartegen de politie een verbeten strijd voert. In M.’s kennissenkring bestonden vermoedens dat hij betrokken was bij de wietwereld vanwege zijn exorbitante levensstijl.

Waarschuwingen

Uit de reconstructie blijkt dat in kringen rond Mark M. en binnen de politie al langer waarschuwingen bekend waren dat Mark M. een twijfelachtige reputatie had. Voor hij bij de politie ging was M. fotojournalist en verdiende zijn geld met verslag van 112-nieuws in Weert. Verschillende kennissen die met hem werkten waren verbaasd dat juist hij bij de politie ging. Ook omdat hij toen al veel in de Oekraïne kwam, een land dat in inlichtingenkringen als risicovol geldt.