Wietpas tegen “drugsoorlog”

De coffeeshops in Brabant krijgen versneld een pasjessysteem. Dat is één van de maatregelen waarmee de donderdagavond in Breda geformeerde taskforce de organiseerde misdaad in de wietteelt en –handel in Brabant aan gaat pakken. De taskforce werd gisteren ingesteld door minister Ivo Opstelten van Justitie en Veiligheid naar aanleiding van de geweldsincidenten in het zuidoosten van Brabant van de afgelopen weken.

De Tilburgse burgemeester Peter Noordanus en het ministerie van Veiligheid en Justitie gaan de taskforce leiden en coördineren. Doel is maatregelen op bestuurlijk en juridisch te nemen die de georganiseerde misdaad in Brabant terug moeten dringen. Het plan is criminele organisaties op te rollen en crimineel vermogen af te pakken.

De Eindhovense burgemeester Van Gijzel heeft aangekondigd dat de familie van het huis dat zondagavond werd beschoten vertrekt uit de buurt.

Van Gijzel zei dat de aanslag ‘een gerichte actie” was tegen de mannelijke bewoner. Deze Peerke S. is veroordeeld voor de productie van XTC.

Lees ook:

‘Kogels vliegen je om de oren’