‘Wietplantage in woning oud-politieman’

In een pand van een oud-medewerker van het toenmalige Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) is een wietplantage aangetroffen. Buurtbewoners zeiden tegen TC Tubantia dat de man ervan wist.

‘Laks’

De buurtbewoners vinden dat de huiseigenaar en oud-politieman te weinig heeft gedaan om de activiteiten snel te stoppen, ondanks waarschuwingen uit de straat. Ze noemen hem ‘laks’. Woensdag schreef een buurtbewoner de burgemeester en plakte die brief ook op de ruit van de woning. De buurt wil dat de burgemeester of het pand sluit.

Crimefighter

De plantage heeft er volgens bewoners zeker een half jaar gezeten. De betrokken huiseigenaar woont in Amersfoort. Hij werkte tussen 2008 tot eind 2015 bij de KLPD als data-analist en manager. Hij bestrijdt het verwijt in TC Tubantia:

Het laatste waar je op zit te wachten is een plantage in je huis. Zeker met mijn achtergrond. Ik ben een crimefighter. Toen ik ervan hoorde, heb ik alle noodzakelijke stappen genomen om er een eind aan te maken. Ik vind dit echt verschrikkelijk. Ook voor mijn vroegere buren.

Een politiewoordvoerder bevestigde aan de krant dat de huurbaas alarm heeft geslagen, wanneer is niet helder.

Op 6 juni is de plantage ontruimd. Twee mannen van 34 en 37 jaar zijn aangehouden.