Wijkagenten maakten avances in diensttijd

Twee wijkagenten in Almere hebben jarenlang onder diensttijd sekscontacten proberen te leggen met bewoonsters in hun wijk. Eén van deze agenten (40) is inmiddels door de korpsleiding geschorst en kan worden onslagen. Tegen een ander zijn eveneens disciplinaire maatregelen genomen, welke zijn onbekend. Nog twee andere wijkagenten hebben zich schuldig gemaakt aan het ‘niet hebben van voldoende professionele distantie’. Zij zijn overgeplaatst.

 

 

De 40-jarige wijkagent uit de Bouwmeesterbuurt in Almere Buiten zou jarenlang onder diensttijd sekscontacten met vrouwen uit de Almeerse Bouwmeesterbuurt hebben gelegd. Hij zou ook seksueel getinte sms’jes met zijn diensttelefoon hebben verstuurd, intimideerde buurtbewoners en liet zijn werk lopen. Drie vrouwen hebben over de mannen verteld tegen verslaggevers van De Telegraaf. Ze willen anoniem blijven uit vrees voor represailles.

‘Vanaf het allereerste moment was hij opdringerig, kwam vaak bij mij thuis en liet me niet met rust door steeds maar sms’jes te sturen. Je werd er gek van’, zegt één van hen.

De politie Flevoland heeft in een verklaring gezegd: ‘De positie van een wijkagent is erg bijzonder en zowel voor de wijk als de basiseenheid belangrijk. Elke agent, en een wijkagent in het bijzonder, dient onkreukbaar te zijn. Los van het feit dat mensen gevoelens voor elkaar hebben, moeten politiemensen hier uiterst zorgvuldig mee omgaan.’