Wilco Viets neergestoken in Putten (UPDATE)

Eén van de ten onrechte veroordeelde mannen in de Puttense moordzaak – Wilco Viets – is vrijdagavond bij een steekpartij in Putten zwaar gewond geraakt. Dat meldt Peter R. de Vries op Twitter.

Tien keer

Een Poolse man stak Viets tien keer met een mes. Viets had hem een lift aangeboden toen hij met zijn dochter door Putten reed. Viets werd met spoed naar een ziekenhuis overgebracht, waar hij meteen werd geopereerd. Hij is buiten levensgevaar.

Politiebureau

De Poolse man en vrouw die hem hadden aangesproken claimden dat ze hulp nodig hadden en snel naar de politie moesten. Hij liet het stel instappen en bracht ze naar het politiebureau. Daar in de buurt werd Viets plotseling met een mes in zijn hoofd, hals, borst en hand gestoken.

Dochter

De dader probeerde ook de dochter van Viets aan te vallen maar slaagde daar niet in. Juist op dat moment kwam er een surveillanceauto van de politie langs. Na lossen van een waarschuwingsschot werd de Pool aangehouden. Peter R. de Vries zegt dat volgens Viets de Pool een onbekende voor hem was.

Doorgedraaid

De Pool van 24 jaar en de vrouw van 19 komen Noordwijkerhout, volgens de politie. Ze lieten een spoor na. Ze probeerden ook brand te stichten op een camping aan de Poolseweg. Even waren ze warschijnlijk betrokken bij een inbraak aan de Veenhuizerveldweg.

Schadevergoeding

Viets en zijn dorpsgenoot Herman du Bois zijn in 1995 opgepakt en veroordeeld tot tien jaar cel voor de moord op stewardess Christel Ambrosius. Uiteindelijk bleek dat iemand anders voor de moord verantwoordelijk was geweest. Viets en Du Bois werden in herziening vrijgesproken en kregen een schadevergoeding. Vorig jaar werd Du Bois veroordeeld in een xtc-zaak.