Wilde achtervolging na ontvoering

In de nacht van donderdag op vrijdag is in Hilversum een man ontvoerd. Na een wilde achtervolging is een verdachte aangehouden in Lelystad. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Op donderdagavond werd rond 23.35 een 46-jarige man uit Hilversum op de Banckertlaan aangevallen door twee mannen. Het slachtoffer liep op straat en werd door twee mannen met bedekte gezichten bedreigd met een vuurwapen en geslagen. Hij verzette zich en schreeuwde om hulp van de politie.

Schoten

Toen kwam er een derde aanvaller bij het slachtoffer werd een rode bestelbus ingetrokken. Een vierde verdachte bestuurde bus die de A27 opreed richting Eemnes. Omwonenden hadden de politie gebeld, die de bestelbus achtervolgde. De gijzelnemers schoten vervolgens meermalen op de politieauto, waardoor deze meer afstand moest houden en de bestelbus kwijt raakte.

Achtervolging

Meerdere politieauto’s waren op zoek naar de bestelbus en op de Vogelweg in Lelystad kon de achtervolging hervat worden. De verdachten reden met zeer hoge snelheid en gevaarlijke manoeuvres door de Waterwijk. Op de Griend raakte de bestelbus weer uit het zicht. Kort daarop belde het slachtoffer de politie en kon melden dat hij zich op de Archipel bevond. De bestelbus was daar gestopt en drie van de vier verdachten waren verdwenen. Eén van hen, een 43-jarige Amsterdammer, bevond zich nog op de Archipel en kon direct aangehouden worden. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht met hoofd- en snijwonden.