Wilde achtervolging op snelwegen bij Delft

Op de A4, de A13 en in Delft heeft woensdagavond een wilde politieachtervolging plaatsgehad. Meerdere (politie)voertuigen raakten beschadigd, een gestolen auto sloeg over de kop, maar er waren geen ernstig gewonden.

200 kilometer per uur

Agenten kregen even voor middernacht een melding dat op de A13 een auto reed met gestolen kentekenplaten. Het voertuig sloeg af naar de A4. Politieagenten gaven de bestuurder een stopteken waaraan hij leek te voldoen. Plotseling gaf de bestuurder gas. Op de A4 bereikte het voertuig een snelheid tegen de 200 kilometer per uur en stoof ook met die snelheid langs een wegafzetting waar op dat moment aan de weg werd gewerkt.

Kentekenplaten

Bij de afrit Rijswijk probeerden agenten het voertuig te laten stoppen maar de bestuurder reed door en beschadigde enkele politievoertuigen. De bestuurder reed met zijn auto door Delft en bereikte daar snelheden van ongeveer 70 kilometer per uur. Op de Spoorsingel verloor de bestuurder de controle over het voertuig, botste tegen een hekwerk en kwam met de auto ondersteboven op een bouwterrein terecht.

Agenten hielden om 00.05 de inzittenden aan. Het waren twee vrouwen van 18 en 19 jaar, afkomstig uit Sassenheim en Delft, en een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De recherche doet onderzoek naar de diefstal van de kentekenplaten en de herkomst van het voertuig dat mogelijk ook gestolen is.