Wilde Westen in Oost-Nederland

Van de zes verdachten die volgens het Openbaar Ministerie in Enschede geschoten zouden hebben op de bestuurder van een auto, op 8 juli van dit jaar, worden enkelen ook verdacht van betrokkenheid bij de dood van Ali Aydin (foto). Dat heeft het OM bevestigd aan Crimesite naar aanleiding van berichtgeving van RTV Oost

Toen Rotterdammer El Y. bij Enschede via de Westerval met zijn Opel de snelweg op wilde draaien werd hij met een Zastava beschoten vanuit een auto die achter hem reed. De man belde de politie vanuit de auto (‘Ik word ineens beschoten. Ik word zomaar beschoten. Ik word beschoten!’), maar wist te ontkomen aan zijn belagers. Diezelfde avond werden al verschillende mannen aangehouden. In totaal gaat het om zes verdachten, waaronder Abdirahman A. (1993), Chahid O. (1996), Abdlemounaim O. (1995) en Nasr-Eddine M. (1996).

Steegje

Vandaag stonden twee verdachten voor de rechtbank in Almelo tijdens een pro forma-zitting. Daar bleek dat enkele verdachten die betrokken waren bij de schietpartij op de Rotterdammer, ook worden verdacht van de dood van Ali Aydin. Het OM kon niet zeggen om welke verdachten het ging en op grond waarvan ze worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Ali Aydin. De 44-jarige man uit Enschede werd op maandagmorgen 11 december dood aangetroffen in een steegje in de buurt van zijn woning aan de Schietbaan. In zijn huis trof de politie een wietkwekerij aan. Enkele straten verderop werd een tas gevonden met inbrekersgereedschap en een vuurwapen.

Snelwegschutters

Verschillende “snelwegschutters” zijn in het onderzoek naar de dood van Aydin getapt. In telefoongesprekken hebben ze het onder andere over een ‘ijzer’ dat ze gekregen hadden van ene “Dikke Buik”. Naar aanleiding van de schietpartij bij de snelweg in Enschede sprak het Openbaar Ministerie van ‘wild-west-taferelen’.

Zowel het onderzoek naar de dood van Ali Ayden als de schietpartij op de Westerwal zijn nog in volle gang. Het OM kon niet zeggen of de 38-jarige vrouw uit Hengelo en een 44-jarige man uit Enschede die in juni van dit jaar werden opgepakt op verdenking van de dood van Ali Aydin nog vast zitten.