Wildwest-taferelen in Rotterdam

Een flinke schotenwisseling vanochtend bij het Rotterdamse winkelcentrum Alexandrium. Een man en een vrouw die in een Range Rover zaten zijn daarbij onder vuur genomen. Vanuit de beschoten auto zou volgens getuigen terug geschoten zijn.

De schutters die het stel in de Range Rover onder vuur namen, zijn na de schietpartij gevlucht in een BMW. Vervolgens zouden ze op de Hoofdweg een auto hebben klemgereden en de bestuurster hebben gedwongen uit te stappen. Getuigen zouden gezien hebben dat de vrouw daarbij werd bedreigd met een automatisch vuurwapen. De verdachten zijn er daarop met de gecarjackte auto, een grijze Audi A6, vandoor gegaan. Ze zijn vooralsnog niet gevonden.

De inzittenden van de Range Rover zijn aangehouden. Hun rol wordt onderzocht.

Groen trainingspak

Een buurtbewoner van het Poolsterplein zag de passagiers van de Range Rover na de schietpartij drie kwartier lang met de politie op het plein zitten. ‘Het waren dertigers. De vrouw droeg een groen trainingspak en was onder de indruk’ zegt de getuige tegen het AD. Zowel in de Range Rover als de grijze BMW zitten kogelgaten. De inzittenden van de Range Rover bleven in ieder geval lichamelijk ongedeerd. Volgens getuigen zou ook een ruit van de McDonald’s zijn geraakt door kogels.